Prajmer

ПроизводителотChemCo
Пакување:
0.9L
Цената:
157 RSD
Додади го во кошничка

Opis proizvoda

Групата за импрегнација на дрво е производ направен врз основа на метанол, адитиви и фунгицидни инсектицидни производи. Се применува за примарна заштита на дрвени површини, и го спречува појавувањето на инсектот. Производот е транспарентен сино решение. Се нанесува со четка, ролери или со прскање во два слоја. Временскиот интервал помеѓу слоевите е минимум 3 часа.

Состав на смесата:

 • синтетички врзувачки елемент базиран на поливинил акрилат или ацетат
 • активната компонента се базира на метанол (органско потекло)
 • активна компонента од неоргански потекло
 • вода

Технички и технолошки карактеристики:

 • Боја:транспарентна плава
 • Волумен: (DIN 53479) 1,02 - 1,07 g / cm & sup3;
 • Реакција: (DIN 53785) pH 6-8
 • Парен притисок 0,17 KPa
 • Температура на автоматско палење: ≥ 430˚C
 • Растворливост во вода: бесконечно
 • Сензорност на мирис: 1.2mg / m & sup3;
 • Сувост: заврши после 3 часа
 • Потрошувачка: 3-6m & sup2; / 1l во зависност од типот на дрво.

Забелешка:

Средства за заштита: Задолжителна употреба на заштитна маска и костуми.
Рацете - гумени ракавици
Очи - очила

Еколошка проценка:

 • Производот за синтетско врзување припаѓа на група растворливи во вода и биоразградливи полимери базирани на винил ацетат и акрилат.
 • Не ја иритира кожата и очите
 • Орална токсикација (LD50) ≥ 2000mg / kg OECD40I метод
 • Метанал, активна компонента-МДК воздух на работниот простор 2ppm / 3mg / m & sup3 иритира очите и респираторниот тракт, орална токсикација (LD50) 200-800mg / kg.
 • Р: 7/8/10/20/22/36/37
 • С: 2/7/15/16/22/28/29/30/37/38/45

Клучни информации

Рок на траење:неограничено во услови на складирање, треба да се чува од замрзнување и прегревање во добро запечатено оригинално пакување.